Asun perheeni kanssa määräaikaisella vuokrasopimuksella yksityisellä vuokranantajalla. Miten onnistuu vuokrasopimuksen purkaminen kun asunto vilisee sokeritoukkia joista vuokranantaja ei sanonut kun asuntoa vuokrattiin. Toukista on tullut iso onglema ja niitä on lakanoissa, vaatteissa ja sängyissä. Meillä on pieni vauva jonka päälle niitä tulee kun on lattialla.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

vuokranantaja on velvollinen huolehtimaan, että asuinhuoneisto on sellaisessa kunnossa kuin kohtuudella voi vaatia. Vuokralaisella on purkuoikeus, jos huoneisto on puutteellisessa kunnossa, jos puutteellisuudella on olennainen merkitys eikä vuokranantaja korjaa asiaa. (Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta, 20 §)

Teidän tapauksessanne ensisijainen vaihtoehto siis on, että vuokranantaja korjaa asian eli hävittää sokeritoukat huoneistosta. Purkaminen voi tulla kyseeseen vasta, jos vuokranantaja ei ryhdy tähän. On tosin epäselvää, onko teillä purkuoikeutta edes silloin, jos vuokranantaja ei korjaa puutetta: Puutteellisuudella näet täytyy olla olennainen merkitys. Sokeritoukka ei sinänsä haittaa ihmisen terveyttä, vaan haittaa on lähinnä viihtyisyydelle ja tekstiileille. (Wikipedia, Hyönteismaailma) Niinpä on vaikea sanoa, täyttyykö olennaisuuskriteeri tässä tapauksessa.

Sokeritoukkien laajamittainen esiintyminen on kyllä sinänsä puute huoneistossa. Teidän kannattaa ilmoittaa ongelmasta vapaamuotoisesti vuokranantajalle, jolloin hänen tulee korjata puute. Saatatte myös saada alennusta vuokranmaksusta em. lain 23 §:n nojalla.

Jos hän ei korjaa asiaa, voitte toki yrittää purkaa sopimuksen. Tällöin annatte hänelle kirjallisen purkamisilmoituksen, jossa mainitaan purkamisperuste. On tosin olemassa vaara, että purkamiselle ei ole laillista perustetta. Jos haluatte tietää tarkemmin, ylittyykö purkukynnys, voitte soittaa lakipuhelimeen ja kertoa tarkemmin asiasta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »