Hei,
Jos irtisanon asuinhuoneiston, joka on jälleenvuokrattu. Minun pitää tehdä irtisanomisilmoitus sekä ensivuokralaiselle että jälleenvuokralaiselle. Nimeänkö molemmat irtisanomisilmoitukseen (vaikka vuokrasopimus vain ensivuokralaisen kanssa) vai esim kopio ensivuokralaisen irtisanomisilmoituksesta jälleenvuokralaiselle? Pitääkö myös jälleenvuokralaiselle toimittaa ilmoitus todisteellisesti esim. Postin saantitodistuksella. Entä jos ei hae sitä ja pitää toimittaa haastemiehen välityksellä, niin voi kulua aikaa niin paljon, ettei saa tietoa saman kuun aikana, jolloin irtisanomisaika alkaa. Ensivuokralaiselle tieto on saatu toimitettua ajoissa. Päättyykö vuokrasopimus irtisanomisajan jälkeen?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestänne,

Jos vuokranantaja haluaa irtisanoa ensivuokrasopimuksen, hänen on tehtävä vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus erikseen sekä ensivuokralaiselle että jälleenvuokralaiselle. Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen on vuokralaiselle annettava kirjallinen irtisanomisilmoitus, jossa mainitaan vuokrasuhteen päättymisajankohta ja irtisanomisen peruste. Irtisanominen on toimitettava todistettavasti. Jälleenvuokrasuhteeseen sovelletaan, mitä laissa asuinhuoneiston vuokrauksesta säädetään huoneenvuokraussuhteesta. Siten myös jälleenvuokrasuhteen irtisanominen on toimitettava todistettavasti.

Vuokra-asunnon irtisanomisilmoitus on todisteellisesti toimitettu myös mikäli vastaanottaja kuittaa sen vastaanotetuksi tai sivullinen todistaja todistaa vastaanoton. Haastemiehen tai postin saantitodistuksen sijasta voit siis käyttää apuna esimerkiksi sivullista todistajaa.

Jos toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus irtisanotaan, se päättyy irtisanomisajan kuluttua. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden. Jos vuokrasuhde on kestänyt alle vuoden, irtisanomisaika vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen on kolme kuukautta.

Jos sinulle jäi vielä kysyttävää asiaan liittyen, soittamalla lakipuhelimeen saat nopeiten vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »