Minilex - Lakipuhelin

Vesi- ja sähkömaksun korotus lyhyellä varoitusajalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokranantaja ilmoitti, että 3 viikkoa sitten on yhtiökokouksessa päätetty vesimaksun ja sähkömaksun korotuksesta. Olen maksanut jo toukokuun vuokran, veden ja sähkön, sopimuksen määräämänä päivänä. Vuokranantaja kuitenkin ilmoitti, että minun pitää maksaa viim. kesäkuussa toukokuun vuokrasta jäänyt summa, vaikka en maksupäivänä ollut vielä tietoinen muutoksesta. Sain tiedon muutoksista teksiviestillä. Vuokrasopimuksessa lukee näin: "Milloin vuokranantaja tarkistaa vuokraa edellä sovitulla perusteella, hänen on ilmoitettava siitä vuokralaiselle kuukautta ennen korotuksen voimaantuloa. Samalla on ilmoitettava uusi vuokra, erilliskorvausten määrä ja niiden voimaantuloajankohta" Ymmärränkö oikein, että minun olisi pitänyt saada tieto kuukauden varoitusajalla, vai olenko ymmärtänyt väärin?

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Vuokra ja vuokrasopimukseen perustuvat muut erilliskorvaukset määräytyvät sen mukaan, mitä niistä on sovittu. Siten myös vuokran ja käyttökorvausten korotukset määräytyvät vuokrasopimukseen otettujen ehtojen perusteella.

Antamiesi tietojen mukaan vuokrasopimuksessa on vuokrankorotusehto, jonka perusteella yksin vuokranantaja voi tarkistaa vuokran. Lain mukaan vuokranantajan on tällöin ennen korotetun vuokran voimaantuloa kirjallisesti ilmoitettava vuokralaiselle uusi vuokra ja sen voimaantuloajankohta. Hyvän vuokratavan mukaan ilmoitus tulisi tehdä hyvissä ajoin, kuten kuukautta ennen korotuksen voimaantuloa. Kuukauden ilmoitusvelvollisuutta koskeva ehto erilliskorvausten osalta on antamiesi tietojen mukaan sisällytetty myös vuokrasopimukseenne.

Vuokranantaja ei siis voi periä erillismaksuja, kuten vesi- ja sähkömaksua, takautuvasti vuokralaiselta, sillä vuokranantajan olisi tullut ilmoittaa korotuksesta sopimuksen mukaisesti kuukautta ennen sen voimaantuloa.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]