Minilex - Lakipuhelin

Vuokra-asuntoon kuuluvassa irtainvarastossa toisen asukkaan tavarat.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Olemme muuttaneet vuokralle kuukausi sitten ja varastokopissamme on toisen asukkaan tavarat. Ovessa on toisen asukkaan oma lukko, joten sitä ei saa auki. Vuokranantaja ei tee asialle mitään, koska eivät tiedä kuka varaston on ottanut haltuunsa, eivätkä voi lukkoa murtaa. Mitkä ovat meidän oikeudet vuokralaisina? Me haluaisimme meille kuuluvan varaston käyttöön, koska varasto kuuluu meidän vuokraan.

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Asuinhuoneen vuokrauksesta annetun lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokra kohtuullisesti alennetuksi siltä ajalta, jolta huoneistoa ei ole voitu käyttää tai jolta huoneisto ei ole ollut vaadittavassa tai sovitussa kunnossa. Oikeus alkaa siitä, jolloin vuokranantaja on saanut tiedon vuokrasuhteen aikana ilmenneestä huoneiston kunnon puutteellisuudesta. Näistä tulee kuitenkin aina sopia vuokranantajan kanssa.

Antamiesi tietojen mukaan vuokranantaja on tapauksessa tietoinen siitä, ettei varastoa ole voitu käyttää. Edellä mainitun perusteella tapauksessa kyseeseen voisi siten tulla vuokranalennus. Vuokranalennuksen suuruutta harkittaessa tulee huomioida puutteellisuuden kesto ja sen merkitys huoneiston käytölle.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]