Olemme kihlattuni kanssa eronnut hiljattain, mutta asumme vielä 30.6 asti saman katon alla. Vuokrasopimus on hänen nimissään, mutta olen tässä kirjoilla virallisesti ja olen maksanut osan vuokrastani. Hän uhkailee minua heittämällä ulos, ja jopa soittamalla poliisit jos en lähde. Onko minulla tässä asiassa mitään sananvaltaa?

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Asuinhuoneen vuokrauksesta annetun lain mukaan henkilöt, jotka elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa, vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasuhteesta johtuvista velvoitteista silloinkin, kun huoneisto on vain toisen puolison vuokraama. Siten myös muun muassa vuokrasuhteen irtisanomiseen vaaditaan molempien suostumus. Näin ollen voidaan katsoa, että kummallakin puolisolla on oikeus asua huoneistossa vuokrasuhteen päättymiseen asti riippumatta siitä, onko vain toinen puoliso vuokrannut asunnon.

Jos asiasta ei päästä sopuun, asia voidaan ratkaista tuomioistuimessa. Tuomioistuin voi puolison vaatiessa yhteisen asumisen päätyttyä määrätä huoneistoa eniten tarvitsevan jatkamaan vuokrasuhdetta sekä vapauttaa toisen tai molemmat puolisot vuokrasuhteesta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]