moi,meillä on n.1500€ vuokrarästi joka on siirretty perintätoimistolle.niin kysyisin että voiko perintätoimisto hakea häätöä?kovasti uhkailevat semmoisella.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Vuokralaisen häätöä voidaan hakea vuokrasuhteen päättämistilanteissa, jos vuokralainen ei hoida velvollisuuksiaan. Vuokrasuhteen purkaminen vaatii näin ollen merkittävän sopimusrikkomuksen. Lain mukaan vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus, jos esimerkiksi vuokralainen laiminlyö vuokranmaksua.

Vuokranantajan on kuitenkin ensin hankittava tuomioistuimelta häätöperuste. Häätöperuste on tyypillisesti käräjäoikeuden antama tuomio, joka velvoittaa vuokralaisen luovuttamaan huoneiston takaisin vuokranantajalle. Häätöperusteen hakee yleensä joko vuokranantaja itse tai vuokranantajan puolesta asiaa hoitava asiamies, kuten esimerkiksi tässä tapauksessa perintätoimisto.

Kun vuokranantaja on saanut käräjäoikeudelta häätötuomion, se on toimitettava vielä ulosottoon. Häädön täytäntöönpanon hoitaa aina ulosottoviranomainen. Tämän jälkeen ulosotto lähettää vuokralaiselle muuttokehotuksen, jossa annetaan vielä 2-3 viikkoa aikaa muuttaa itse. Mikäli vuokralainen ei muuta itse, ulosotto häätää vuokralaisen ja poistaa hänen omaisuutensa asunnosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]