Hei, minulla ja kämppäkaverillani on yhteinen vuokrasopimus. Irtisanoin sen alkavaksi 30.11.2018. Vuokranantajani kertoi, että minulla tulee olla toisen vuokralaisen suostumus irtisanomiseen. Miten menetellä, jos toinen vuokralainen ei hankaluudetta myönnä suostumusta? Milloin ja miten voin hakea tuomioistuimelta lupaa irtisanomiseen?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Yhteisen vuokrasopimuksen irtisanomiseen tarvitaan vuokranantajasi neuvojen mukaisesti kaikkien yhteisvuokralaisten suostumus. Tätä perustellaan esimerkiksi sillä, että asuntoon jäävä henkilö on toisen poismuuttamisen jälkeen vastuussa koko vuokran maksamisesta itse. Jos toinen vuokralainen ei siis taivu myöntämään tätä suostumusta, et voi itse irtisanoa sopimusta vain omalta osaltasi. Toisin sanoen, jos kuitenkin muuttaisit asunnosta pois saamatta toisen vuokralaisen suostumusta, olisit yhä vastuussa asunnon kunnosta sekä vuokran maksamisesta.

Mikäli toinen vuokralainen ei anna suostumusta sopimuksen irtisanomiseen sinun osaltasi, voit kuitenkin pyytää tuomioistuimelta lupaa sopimuksen irtisanomiseen. Tämä tapahtuu riita-asian vireillepanolla asuinpaikkakuntasi käräjäoikeudessa. Asia tulee vireille, kun kirjallinen haastehakemus on saapunut käräjäoikeuden kansliaan. Haastehakemuksessa on esitettävä, mitä vaatii vastaajalta (tässä tapauksessa siis toiselta vuokralaiselta) ja millä perusteella. Lisäksi yhteinen vuokrasopimus on liitettävä haastehakemukseen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]