Minilex - Lakipuhelin

Vuokrien laiminlyönti vuokrasopimuksen purkamisperusteena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos vuokralainen ei ole maksanut vuokria kahteen kuukauteen, onko vuokranantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus, niin ettei tarvitse lähettää vuokralaiselle ensin varoitusta? Ja astuuko purkaminen voimaan välittömästi, kun vuokranantaja ilmoittaa purusta vuokralaiselle?

1 vastaus


756 vastausta

Hei,

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta sääntelee sopimuksia, jolla rakennus tai sen osa, eli huoneisto, vuokrataan toiselle käytettäväksi asumiseen. Kyseisen lain mukaan vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus muun muassa silloin, kun vuokralainen laiminlyö suorittaa vuokran säädetyssä tai sovitussa ajassa. Jos purkamisperusteen aiheuttaneella menettelyllä on kuitenkin vähäinen merkitys, ei vuokranantajalla ole oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen.

Vuokran maksamisen laiminlyönti on sellainen purkamisperuste, jonka nojalla vuokranantaja saa purkaa vuokrasopimuksen antamatta vuokralaiselle ensin kirjallista varoitusta. Oikeuskäytännössä on myös katsottu, että 2-3 kuukauden maksamattomat vuokrat ovat hyväksyttävä purkamisperuste, eikä tällaista laiminlyöntiä voida pitää merkitykseltään vähäisenä.

Vuokranantajan, joka haluaa käyttää laissa säädettyä oikeutta purkaa vuokrasopimus, on kuitenkin annettava vuokralaiselle kirjallinen purkamisilmoitus. Siinä on mainittava purkamisperuste ja vuokrasuhteen päättymisen ajankohta, mikäli vuokrasuhde halutaan päättyväksi myöhemmin kuin välittömästi purkamisilmoituksen tiedoksiannosta. Lähtökohtaisesti vuokrasopimuksen purkaminen päättää vuokrasuhteen kuitenkin välittömästi.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]