Minilex - Lakipuhelin

Testamentin säilyttäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Testamentin säilyttäminen on kaikkia testamentin tekijöitä koskettava käytännön kysymys. Testamentti tulee säilyttää turvallisessa paikassa. Toisaalta on tärkeää, että testamentti löytyy helposti testamentin tekijän kuoleman jälkeen.

Turvallisin paikka säilyttää testamenttia on pankin tallelokero. Pankki saa tiedon perittävän kuolemasta Väestörekisterikeskukselta ja laatii perunkirjoitusta varten asiakkuusilmoituksen, josta ilmenee mahdollisen tallelokeron olemassaolo. Perilliset pääsevät tallelokerolle yhdessä pankkivirkailijan kanssa. Tällöin tallelokerossa olevasta testamentista voidaan ottaa kopio. Alkuperäistä testamenttia ei luovuteta tallelokerosta ennen perunkirjoitusta.

Useimmiten testamentin tekijä säilyttää testamenttia kuitenkin kotonaan. Tämä on hyvä vaihtoehto, mikäli testamenttia säilytetään paikassa, josta perilliset saavat sen helposti haltuunsa. Testamenttia ei kuitenkaan tule piilottaa liian vaikeaan paikkaan, sillä jos testamenttia ei löydy, katsotaan se peruutetuksi.

Testamentti voidaan antaa myös testamentin saajan säilytettäväksi. Myös jotkut asianajotoimistot säilyttävät laatimiaan testamentteja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa