Minilex - Lakipuhelin

Testamentti valtiolle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa testamentin voi tehdä myös oikeushenkilölle eli yhdistykselle, yhteisölle tai säätiölle. Tämä tarkoittaa, että myös valtiolle voi tehdä testamentin. Valtiolle tehtävä testamentti on kuitenkin tarpeeton, jos perittävällä ei ole yhtään perintökaaren mukaisia perillisiä, sillä tällaisessa tapauksessa menee perittävän omaisuus kokonaisuudessaan valtiolle. Valtio voi käyttää omaisuuden haluamallaan tavalla. Jos perittävällä on perillisiä, ei valtiolla ole oikeutta perintöön ilman testamenttia. Testamentti voi käsittää koko omaisuuden tai osan siitä.

Testamentintekijä voi testamentissaan päättää mille valtion organisaatiolle rahat menevät ja näin ohjata kenelle hän on tarkoittanut rahan menevän. Testamentinsaajan eli valtion tulee noudattaa testamentissa olevia määräyksiä. Testamenttiin voi myös liittyä ehtoja liittyen omaisuuden käyttämiseen. Nämä voivat olla varallisuuden käyttämiseen liittyviä toimenpiteitä, ne eivät kuitenkaan saa olla hyvän tavan vastaisia tai rajoittaa kohtuuttomasti normaalia toimintaa, joka on aina tapauskohtaisesti arvioitava.

Oletko ajatellut tekeväsi testamentin? Haluaisitko tehdä sen valtiolle, oletko ajatellut, kuinka se onnistuu? Ota yhteyttä lakimiehiimme niin me autamme sinua testamentin laatimisessa niin, että se vastaa sinun haluamaasi tarkoitusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa