Minilex - Lakipuhelin

Testamentti ja sen vaikutus ulosottoon

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos henkilö, jolla on ulosottovelkaa, saa omaisuutta testamentin määräyksellä, ulosmittaus voidaan yleensä kohdistaa  tähän omaisuuteen. Poikkeuksena on omaisuus, johon on testamentattu pelkkä käyttöoikeus. Tätä omaisuutta ei voida ulosmitata, ellei kyseinen omaisuus ole kiinnitetty tai muuten asetettu velan vakuudeksi tai kyseessä on kuolinpesän velka, josta henkilö on tullut vastuuseen.

Testamentilla saatavan omaisuuden ulosmittaaminen edellyttää kuitenkin velkojalta aktiivisia toimia. Velkojan tulee hakea takaisinsaantia, jotta hän voisi saada suorituksena testamentatun omaisuuden arvosta.

Testamentilla on kuitenkin mahdollista suojata omaisuutta tehokkaasti testamentin saajan velkojilta. Edellytyksenä on että henkilö, joka tulisi saamaan testamentin perusteella omaisuutta, luopuu tehokkaasti oikeudestaan perintöön. Tämä luopuminen voidaan tehdä perittävän kuoleman jälkeen antamalla luopumisilmoitus tiedoksi kuolinpesälle tai jättämällä luopumisilmoitus maistraattiin. Velallinen ei voi luopua perinnöstään velkojaansa nähden sen jälkeen, kun testamentilla saatua omaisuutta koskeva ulosmittauspäätös on jo tehty. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa