Minilex - Lakipuhelin

Testamentti: montako kappaletta?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Selkeyden vuoksi olisi hyvä, että testamentti laaditaan vain yhtenä kappaleena. Tällöin testamentin peruuttaminen on helppoa. Vanha testamentti yksinkertaisesti hävitetään. Mikäli tämän jälkeen haluaa laatia uuden testamentin, voi vanhan testamentin peruuttamisesta mainita tässä uudessa testamentissa.

Alkuperäisestä testamentista voi toki ottaa kopion. Tällöin alkuperäistä testamenttia voidaan säilyttää esimerkiksi pankin tallelokerossa ja testamentin kopiota voi säilyttää testamentin tekijän kotona tai kopion voi luovuttaa testamentin saajan haltuun. On kuitenkin tärkeää muistaa, että testamentti katsotaan peruutetuksi, mikäli sitä ei löydy testamentin tekijän kuoleman jälkeen. Jos testamentista on otettu kopio, ei jäljennöksen tallella olo muuta olettamaa siitä, että testamentin tekijä on peruuttanut testamentin. Testamenttia ei voida katsoa tallella olevaksi pelkästään sillä perusteella, että testamentista voidaan esittää testamentin laatijan tai saajan säilyttämä kopio.

Testamentti tulisi aina laatia vain yhtenä alkuperäisenä kappaleena. Jos testamentista laaditaan kaksi tai useampia kappaleita esimerkiksi niin, että yksi niistä jää testamentin tekijälle ja toinen annetaan testamentin saajan tai laatijan haltuun, eikä testamentin tekijän omaa kappaletta löydy hänen kuolemansa jälkeen, oletetaan hävinnyt testamentti tällöinkin peruutetuksi. Kaksoiskappaleen olemassaolo keventää kuitenkin testamentin saajan todistustaakkaa. Jos testamentista päädytään jostain syystä laatimaan useampia kappaleita, olisi alkuperäisten kappaleiden määrä hyvä mainita itse testamentissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa