Minilex - Lakipuhelin

Testamentti avioero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Usein perinnönjättäjä haluaa testamentata omaisuuttaan puolisolleen, onhan tämä useinkin perinnönjättäjän kaikkein läheisin henkilö. Puolisot voivat tehdä myös keskinäisiä testamentteja, joissa he määräävät siitä, että toisen puolison kuollessa omaisuus tulee toiselle puolisolle. Koska puolisoiden väliset testamentit ovat yleisiä, tulee laissa olla myös säännökset avioeron varalta. Jos joku on tehnyt testamentin kihlatulleen tai puolisolleen ja kihlaus tai avioliitto sen jälkeen purkautuu muusta syystä kuin testamentin tekijän kuoleman johdosta, on määräys tehoton. Näin ollen testamentti, joka on tehty aviopuolisolle, on tehoton mikäli aviopuolisot eroavat ennen perinnönjättäjän kuolemaa. Voidaanhan olettaa, että testamentin laatiminen alun perinkin perustui aviopuolisoiden läheiseen suhteeseen, joka lakkaa avioeron myötä olemasta. Testamentin tehottomuus ei kuitenkaan ole täysin ehdoton, ja testamentinsaaja voikin todistaa vastanäytöllä, että oli perinnönjättäjän tahto, että testamentti pysyy edelleen voimassa. Mikä on edellä mainittu, soveltuu myös avopuolisoihin.

Huomaathan, että oikeustila on artikkelin kirjoittamisen jälkeen saattanut muuttua. Epäselvissä asioissa lisätietoa tarjoavat Minilexin muut artikkelit, lakipuhelin, sekä Minilexin lakimiehet.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]