Minilex - Lakipuhelin

Testamentti ja sen vaikutus ulosottoon

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos henkilö, jolla on ulosottovelkaa, saa omaisuutta testamentin määräyksellä, ulosmittaus voidaan yleensä kohdistaa  tähän omaisuuteen. Poikkeuksena on omaisuus, johon on testamentattu pelkkä käyttöoikeus. Tätä omaisuutta ei voida ulosmitata, ellei kyseinen omaisuus ole kiinnitetty tai muuten asetettu velan vakuudeksi tai kyseessä on kuolinpesän velka, josta henkilö on tullut vastuuseen.

Testamentilla saatavan omaisuuden ulosmittaaminen edellyttää kuitenkin velkojalta aktiivisia toimia. Velkojan tulee hakea takaisinsaantia, jotta hän voisi saada suorituksena testamentatun omaisuuden arvosta.

Testamentilla on kuitenkin mahdollista suojata omaisuutta tehokkaasti testamentin saajan velkojilta. Edellytyksenä on että henkilö, joka tulisi saamaan testamentin perusteella omaisuutta, luopuu tehokkaasti oikeudestaan perintöön. Tämä luopuminen voidaan tehdä perittävän kuoleman jälkeen antamalla luopumisilmoitus tiedoksi kuolinpesälle tai jättämällä luopumisilmoitus maistraattiin. Velallinen ei voi luopua perinnöstään velkojaansa nähden sen jälkeen, kun testamentilla saatua omaisuutta koskeva ulosmittauspäätös on jo tehty. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]