Hei! Minulla lähti työpaikka alta täysin yllättäen ja määräaikaista vuokrasopimustani on jäljellä vielä 4kk. Tämän vuoksi minun täytyisi muuttaa piakkoin kauas toiselle paikkakunnalle sukulaiseni luokse. Osaatko sanoa onko tämä tarpeeksi painava syy vuokrasopimuksen purkuun eli suostuukohan vuokranantaja purkamaan sopimusta ennen määräaikaa? Kyseessä on suuri vuokranvälitysfirma.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Lähtökohtana on, että määräaikainen vuokrasopimus on sitova ja sitä ei voi purkaa. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan tuomioistuin voi kuitenkin oikeuttaa vuokralaisen irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen, jos hänen tai hänen huoneistossaan asuvan perheenjäsenensä sairaus tai vamma aiheuttaa asunnon tarpeen lakkaamisen tai olennaisen muuttumisen tai jos hän muuttaa toiselle paikkakunnalle opintojensa, työnsä tai puolisonsa työn takia taikka jos muusta näihin verrattavasta syystä sopimuksen pysyminen voimassa sovitun määräajan loppuun olisi vuokralaisen kannalta ilmeisen kohtuutonta.

Näin ollen äkillinen työpaikan menettäminen näyttäisi täyttävän asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain edellytykset (muu syy). Sinun kannattaakin olla yhteydessä vuokranantajaasi ja pyrkiä sopimaan tilanteen ratkaisemisesta. Asian vieminen tuomioistuimeen on tarpeen vasta, jos asiassa ei ole löydetty ratkaisua sopimalla.

Jos määräaikainen vuokrasopimus edellä esitetyllä asianmukaisella perusteella irtisanotaan, sopimuksen toisella osapuolella (vuokranantajalla) on oikeus saada kohtuullinen korvaus sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä ja hänelle aiheutuneesta vahingosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]