Minilex - Lakipuhelin

Haastehakemuksen käsittelyaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käräjäoikeuksien käsittelyajoista on kattavat tilastot vuodelta 2015. Oikeusministeriön julkaisemassa tilastossa riita-asiat on jaettu laajoihin riita-asioihin ja summaarisiin asioihin. Summaarisiin asioihin kuuluvat suppealla haastehakemuksella vireille tulleet asiat, eli asiat, jotka koskevat tietyn määräistä saamista, hallinnan tai rikkoutuneen olosuhteen palauttamista tai häätöä, ja joissa kantaja on ilmoittanut, ettei asia hänen käsityksensä mukaan ole riitainen. Muut riita-asiat on luokiteltu laajoiksi asioiksi, eli niihin saattaa kuulua myös muita kuin haastehakemuksella vireille tulleita asioita.

Summaaristen asioiden keskimääräinen käsittelyaika oli vuonna 2015 2,7 kuukautta. Käsittelyaika oli hieman noussut aiemmista 2010-luvun vuosista, jolloin käsittelyajat olivat olleet 2,4 tai 2,5 kuukautta. Pisimmät käsittelyajat olivat Helsingin ja Etelä-Karjalan käräoikeuksissa, joissa käsittelyaika oli noin 5,1 kuukautta vuonna 2015.

Laajojen riita-asioiden käsittelyaika oli keskimäärin 9,3 kuukautta vuonna 2015. Ajat olivat lyhentyneet sitten vuoden 2014, jolloin vastaava lukema oli 10,1 kuukautta. Istunnossa ratkaistujen riita-asioiden keskimääräinen käsittelyaika oli 12,5 kuukautta vuonna 2015.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa