Minilex - Lakipuhelin

Väliaikainen määräys lapsen tapaamisesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun lapsen huoltoa tai tapaamisoikeutta koskeva asia on laitettu vireille tuomioistuimessa, tuomioistuin voi antaaasiassa väliaikaisen määräyksen. Väliaikaisessa määräyksessä tuomioistuin määrää esimerkiksi tapaamisoikeudesta tai tapaamisen tai luonapidon ehdoista. Väliaikaisen määräyksen on tarkoitus turvata lapsen asuminen ja tapaamisoikeus nimensä mukaan ainoastaan väliaikaisesti.

Tuomioistuimen antaman väliaikaisen määräyksen on tarkoitus toteuttaa jo vallitsevia tosiasiallisia olosuhteita. Sen ei siis ole tarkoitus tarpeettomasti muuttaa oikeudellisia ja tosiasiallisia olosuhteita lapsen ja hänen vanhempiensa välillä.

Väliaikaisen määräyksen antamiseen ei ole tuomioistuimella velvollisuutta. Tuomioistuin voi siis harkintavaltansa mukaisesti antaa määräyksen, jos se olosuhteet huomioon ottaen arvioi sen olevan tarpeellista lapsen edun turvaamisen kannalta. Väliaikaismääräyksen tarve voi tulla ilmi asianosaiselta, mutta tuomioistuin voi antaa määräyksen myös omasta aloitteestaan viran puolesta.

Tuomioistuimen antamaan väliaikaiseen määräykseen ei saa hakea muutosta. Se on voimassa siihen asti, kunnes tuomioistuin päättää asiasta lopullisesti, ellei päätöstä sitä ennen peruuteta tai muuteta. Mikäli asianosaiset eivät noudata tuomioistuimen antamaa väliaikaista määräystä, voidaan määräys panna täytäntöön ja se toimii täytäntöönpanon perusteena. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]