Minilex - Lakipuhelin

Haastehakemus voi olla summaarinen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Haastehakemus voi olla summaarinen. Summaarinen haastehakemus on suppea haastehakemus. Sitä voidaan käyttää sellaisissa asioissa, jotka ovat kantajan käsityksen mukaan riidattomia. Tällaiset asiat voivat koskea joko hallinnan tai rikkoutuneen olosuhteen palauttamista, tietyn suuruista saamista tai häätöä. Haastehakemuksessa on yksilöitävä täsmällisesti se sitoumus, sopimus tai kirjallinen todiste, johon kantaja vetoaa. Summaariseen haastehakemukseen ei kuitenkaan tarvitse liittää todisteita.

Summaarisessa haastehakemuksessa tulee esittää se, mitä vaaditaan. Viivästyskorkoa ja vastapuolen velvoittamista korvaamaan oikeudenkäyntikulut on vaadittava erikseen. Tuomioistuin ei voi tuomita niitä oma-aloitteisesti. Vaatimukset on myös perusteltava ja perusteluista on ilmettävä, mihin kantajan vaatimukset perustuvat.

Summaarisesta haastehakemuksesta tulee ilmetä kantajan ja vastaajan henkilötiedot. Haastehakemus on lisäksi hyvä otsikoida. Haastehakemuksessa tulee vielä ilmaista se, millä perusteella tuomioistuin on toimivaltainen. Yleensä vastaajan kotipaikan käräjäoikeus on asiassa toimivaltainen tuomioistuin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa