Minilex - Lakipuhelin

Suppean haastehakemuksen hinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Haastehakemus voidaan laatia suppeana, jos asia koskee tietyn määräistä saamista, hallinnan tai rikkoutuneen olosuhteen palauttamista taikka häätöä, ja kantaja ilmoittaa, ettei asia hänen käsityksen mukaansa ole riitainen. Suppean haastehakemuksen hinta muodostuu sen laatimiskustannuksista ja sen käsittelykustannuksista käräjäoikeudessa.

Suppean haastehakemuksen laatimiseen löytyy erilaisia lomakepohjia ja malliasiakirjoja, joten sen voi laatia myös itse. Tietyissä tapauksissa haastehakemuksen voi tehdä myös sähköisesti Oikeushallinnon sähköisessä asiointipalvelussa. Mikäli itse on epävarma, kuinka suppea haastehakemus laaditaan, kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen.

Käräjäoikeus perii suppean haastehakemuksen käsittelystä oikeudenkäyntimaksun. Jos suppeaa haastehakemusta koskevat tiedot on toimitettu suoraan käräjäoikeuden tietojärjestelmään ja riita-asia on ratkaistu myöntämisen perusteella tai yksipuolisella tuomiolla taikka asia on jäänyt sillensä, maksu on 65 euroa. Samoissa tapauksissa maksu on 86 euroa, jos  tietoja ei ole toimitettu suoraan käräjäoikeuden tietojärjestelmään.  Mikäli vastaaja riitauttaa suppealla haastehakemuksella vireille tulleen riita-asian, oikeudenkäyntimaksu on 250 euroa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa