Minilex - Lakipuhelin

Riita-asia haaste

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asia tulee vireille toimittamalla haastehakemus käräjäoikeuteen. Haastehakemus on ainoa mahdollinen siviiliprosessin aloittamistapa. Haastehakemuksessa on oltava tuomioistuimen nimi, asianosaisten, asiamiesten ja todistajien nimet sekä yhteystiedot. Asian vireille panija eli kantaja, ilmoittaa hakemuksessa vaateensa ja perustelut näille vaatimuksille. Tuomioistuin tutkii hakemuksen ja sen perusteella lähettää vastaajalle riita-asiassa haasteen.

Haasteessa kehotetaan vastaamaan asiassa esitettyihin vaatimuksiin. Haasteella siis tarkoitetaan tuomioistuimen kehotusta vastata kanteeseen tai, nykyisin harvemmin, kutsua saapua tuomioistuimeen. Haasteessa ilmoitetaan vastaajalle määräaika, jonka kuluessa tämän tulee vastata vaateisiin. Haasteen sisältö määrittelee oikeudenkäynnin ja tuomion kohteen.

Vastauksen tulee pääsääntöisesti olla kirjallinen. Haasteesta käy ilmi ne asiat, joihin vastaajalta kaivataan vastausta. Vastaaja voi myöntää kanteessa esitetyt vaatimukset oikeiksi tai vastustaa vaatimuksia ja vaatia kannetta hylättäväksi. Myös vastaajan tulee perustella vaatimuksensa kanteen hylkäämisestä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa