Minilex - Lakipuhelin

Haastehakemuksesta aiheutuvat kulut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asia tulee vireille käräjäoikeudessa kantajan tekemällä haastehakemuksella. Haastehakemuksesta itsestään ei peritä maksuja, mutta kuluja voi aiheutua sen laatimisesta ja lisäksi riita-asian oikeudenkäynnistä peritään oikeudenkäyntimaksuja.

Jos haastehakemuksen laatii ulkopuolinen taho, kuten oikeudellinen avustaja, sen laatimisesta voi syntyä vaihteleva määrä kuluja. Mikäli kuitenkin on itse epävarma haastehakemuksen laatimisesta, kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen, jotta hakemus tulee muodoltaan ja sisällöltään oikeaksi. Asiallisesti laaditulla haastehakemuksella on myös parhaat mahdollisuudet menestyä oikeudenkäynnissä ja näin vältytään oikeudenmenetyksiltä.

Riita-asian oikeudenkäynti käräjäoikeudessa maksaa pääsääntöisesti 500 euroa. Mikäli asia voidaan laittaa vireille suppealla haastehakemuksella maksut ovat alhaisempia. Jos suppeaa haastehakemusta koskevat tiedot on toimitettu suoraan käräjäoikeuden tietojärjestelmään ja riita-asia on ratkaistu myöntämisen perusteella tai yksipuolisella tuomiolla taikka asia on jäänyt sillensä, maksu on 65 euroa. Samoissa tapauksissa maksu on 86 euroa, jos  tietoja ei ole toimitettu suoraan käräjäoikeuden tietojärjestelmään.  Mikäli vastaaja riitauttaa suppealla haastehakemuksella vireille tulleen riita-asian, oikeudenkäyntimaksu on 250 euroa.

Jos haastehakemusta varten joutuu tilaamaan erilaisia asiakirjoja, kuten todistuksia tai jäljennöksiä, veloitetaan myös niistä erilliset maksut.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa