Minilex - Lakipuhelin

Haastehakemus ja maksu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asian käsittely tuomioistuimessa tulee vireille kantajan tekemällä haastehakemuksella. Haastehakemuksesta itsestään ei peritä maksua, mutta oikeudenkäynnistä peritään oikeudenkäyntimaksu, joka riita-asian käsittelyssä käräjäoikeudessa on pääsääntöisesti 500 euroa. Oikeudenkäynnin hinta on kuitenkin alhaisempi, jos asia ratkaistaan yksipuolisella tuomiolla.

Haastehakemuksen on oltava kirjallinen ja se tulee toimittaa käräjäoikeuden kansliaan. Siinä on ilmoitettava kantajan yksilöity vaatimus, vaatimuksen perusteet, vaatimuksen tueksi esitettävät todisteet mahdollisuuksien mukaan, ilmoitus tuomioistuimen toimivallan perusteesta ja oikeudenkäyntikuluja koskeva vaatimus, jos se on tarpeen.

Haastehakemuksessa on lisäksi ilmoitettava tuomioistuimen nimi, asianosaisten nimet ja kotipaikat sekä heidän laillisen edustajansa tai asiamiehensä yhteystiedot sekä osoite, jonka kautta tuomioistuin voi olla yhteydessä asianosaiseen. Asianosaisten sekä todistajan tai muun kuultavan puhelinnumero ja muut yhteystiedot on myös soveltuvalla tavalla ilmoitettava käräjäoikeudelle. Jos kantaja ei tiedä vastaajan yhteystietoja, hänen on ilmoitettava, mitä hän on tehnyt niiden selvittämiseksi.

Haastehakemus on allekirjoitettava. Allekirjoittajana on haastehakemuksen laatinut henkilö eli esimerkiksi asianosainen itse tai asianajaja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa