Minilex - Lakipuhelin

Tiedonanto- ja ilmoitusvelvollisuus työ- ja elinkeinotoimistolle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Koska muutosturvan voimaanpanon yhteydessä on parannettu työnantajan ja työ- ja elinkeinotoimistojen (ent. työvoimatoimisto) välistä yhteistyötä, on työnantajalle muodostettu erityinen ilmoitusvelvollisuus kyseistä toimistoa kohtaan.

Työnantajan tiedottamisvelvollisuutta onkin laajennettu siten, että tämän tulee viipymättä ilmoittaa työ- ja elinkeinotoimistolle kaikki taloudellisin ja tuotannollisin syin sekä saneerausmenettelyn tai konkurssin yhteydessä irtisanottavat työntekijät, jotka kuuluvat muutosturvan piiriin. Sama velvollisuus hänellä on myös niiden määräaikaisessa työsuhteessa olevien työntekijöiden osalta, jotka kuuluvat muutosturvan piiriin. Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia työnantajia niiden koosta riippumatta.

Työnantajan on ilmoitettava lähtökohtaisesti pelkästään päättyvistä työsuhteista. Kuitenkin työnantaja voi ilmoittaa työ- ja elinkeinotoimistolle myös tiedossaan olevat tiedot työntekijän koulutuksesta, työtehtävistä ja työkokemuksesta, jotta työntekijän työllistyminen helpottuisi. Nämä tiedot saa kuitenkin luovuttaa ainoastaan siinä tapauksessa, että työntekijä on antanut siihen suostumuksensa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa