Minilex - Lakipuhelin

Osallistumisjärjestelmät: Yhteistoiminta yrityksissä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yrityksen työntekijöiden osallistumisjärjestelmät eivät ole pelkästään irtisanomistilanteita varten. Yhteistoiminnan tarkoituksena onkin toimia todellisena vuorovaikutuskanavana eikä pelkästään ilmoitusjärjestelmänä. Osallistumisjärjestelmän tarkoituksena on tiedottaa työntekijöille yrityksen toiminnasta ja tulevaisuudesta sekä mahdollistaa työntekijöiden mielipiteen kuuleminen.

Osaltaan yhteistoiminta edistää myös yrityksen ja henkilöstön välistä vuorovaikutuksellista yhteistoimintaa. Vuorovaikutuksen tarkoituksena on antaa työntekijöille mahdollisuus vaikuttaa päätöksiin, jotka koskevat työtä yleisesti, työoloja ja työntekijöiden asemaa, sekä parantaa työyhteisön yleistä ilmapiiriä.

Yhteistoiminnan tavoitteena onkin saavuttaa yhteisymmärrys yrityksen toiminnan kehittämisen ja työntekijöitä koskevien päätöstentekojen yhteydessä. Yhteistoimintaa yrityksissä sääntelee vuonna 2007 voimaan tullut laki yhteistoiminnasta yrityksissä, eli yhteistoimintalaki. Yhteistoimintalakia sovelletaan pääosin yrityksissä, joissa on säännöllisesti vähintään 20 työntekijää.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa