Minilex - Lakipuhelin

Pidättämisen edellytykset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rikoksesta todennäköisin syin epäilty saadaan pidättää, jos tietyt pidättämisen edellytykset täyttyvät. Alle 15-vuotiaana tehdystä rikollisesta teosta epäiltyä ei saa pidättää.

Pidättämisen edellytyksinä pidetään sitä, että rikoksesta ei ole säädetty lievempää rangaistusta kuin kaksi vuotta vankeutta. Jos rikoksesta on säädetty lievempi rangaistus kuin kaksi vuotta vankeutta, saadaan rikoksesta todennäköisin syin epäilty pidättää, jos rikoksen ankarin rangaistus on vähintään vuosi vankeutta. Tällöin epäillyn henkilökohtaisten olosuhteiden tai muiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että hän saattaisi lähteä pakoon tai muuten karttaa tai vältellä esitutkintaa, oikeudenkäyntiä tai rangaistuksen täytäntöönpanoa tai jos on epäilys, että hän voisi vaikeuttaa asian selvittämistä erilaisilla tavoilla tai hän jatkaisi rikollista toimintaa.

Kun henkilö on tuntematon eikä hän suostu ilmoittamaan nimeään tai muita tietojaan, on pidättäminen sallittu. Myös silloin kun henkilöllä ei ole vakinaista asuinpaikkaa Suomessa ja on todennäköistä, että hän poistuu maasta vaikeuttaen asian etenemistä, on pidättäminen sallittu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa