- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Vartijalla on pakkokeinolain mukaan kiinniotto-oikeus. Vartija saa vartioimistehtävää suorittaessaan ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksentekijän, jos rikos on sellainen, että siitä saattaa seuratta vankeutta. Vartijalla on kiinniotto-oikeus myös silloin, kun rikos on lievä pahoinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä luvaton käyttö, lievä vahingonteko tai lievä petos. Vartija saa ottaa kiinni myös sen, joka on viranomaisen antaman etsintäkuulutuksen mukaan pidätettävä tai vangittava. Kiinniotettu on viipymättä luovutettava poliisille.
Kun vartija käyttää kiinniotto-oikeuttaan, on hänellä oikeus tarkastaa kiinniotettu ja hänen mukanaan olevat tavarat. Näin pyritään varmistamaan, että kiinniotetulla ei ole hallustaan sellaisia esineitä tai aineita, joilla hän voi aiheuttaa vaaraa itselleen tai muille. Mikäli tällaisia esineitä tai aineita tavataan tarkastuksessa, on vartijalla oikeus ottaa ne pois.
Jos kiinni otettava henkilö yrittää välttää kiinni ottamisen tekemällä vastarintaa, vartija saa käyttää tarpeellisia voimakeinoja. Tällaisten voimakeinojen on kuitenkin oltava sellaisia, että niitä voidaan pitää puolustettavina, kun otetaan huomioon henkilön käyttäytyminen ja muut seikat.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.