- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Tiettyjen rikosten asianomistajalla eli uhrilla voi halutessaan olla oikeus saada ilmoitus vangin tai tutkintavangin vapauttamisesta sekä tietyin edellytyksin myös muusta vankilasta poistumisesta.
Asianomistajalle tulee ilmoittaa ilman aiheetonta viivytystä vangin vapauttamisesta, karkaamisesta, luvattomasta vankilasta poistumisesta, vankilaan palaamatta jäämisestä sekä tietyin edellytyksin poistumisluvasta. Ilmoitusvelvollisuus koskee seksuaalirikoksia, kuten raiskausta tai seksuaalista hyväksikäyttöä, sekä henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdituneita rikoksia, kuten murhaa, tappoa, ihmiskauppaa, panttivangin ottamista, vainoamista tai törkeää ryöstöä. Jos asianomistaja on kuollut rikoksen seurauksena, oikeus ilmoitukseen on asianomistajan perheenjäsenillä. Ilmoituksen tekemisen edellytyksenä on aina, että siitä ei arvioida aiheutuvan vaaraa vangin tai tutkintavangin hengelle tai terveydelle.
Asianomistajan on ilmoitettava esitukintaviranomaiselle tai syyttäjälle halustaan saada ilmoitus. Samalla asianomistajan tulee ilmoittaa yhteystietonsa. Esitutkintaviranomainen tai syyttäjä ilmoittaa tiedon asianomistajan pyynnöstä tuomioistuimelle, joka puolestaan välittää tiedon eteenpäin rikosseuraamuslaitokselle. Rikosseuraamuslaitos huolehtii ilmoitusten toimittamisesta. Tieto asianomistajan pyynnöstä saada ilmoitus vangitun vapauttamisesta pidetään ehdottoman salassa vangitulta ja tämän asiamieheltä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.