- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Mikäli vangitsemisen edellytykset täyttyvät henkilö voidaan tuomioistuimen määräyksestä vangita. Vangitsemista on vaadittava neljän vuorokauden kuluessa pidättämisestä. Vangitsemisen yhteydessä tuomioistuimen on määrättävä aika, jonka kuluessa syyte on nostettava. Määräajalle voidaan hakea pidennystä mikäli asian laajuus tai monimutkaisuus niin edellyttää. Vangitsemisen edellytyksiä ovat muun muassa:
1) Rikoksesta todennäköisin syin epäilty voidaan vangita aina, jos rikokseta säädetty minimirangaistus on vähintään kaksi vuotta vankeutta.
TAI
2) Rikoksesta on säädetty vähintään vuosi vankeutta ja on syytä epäillä, että rikoksesta epäilty lähtee pakoon, vaikeuttaa asian selvittämistä tai jatkaa rikollista toimintaa.
TAI
3) Rikoksesta epäilty salaa tai valehtelee henkilötietonsa
TAI
4) Rikoksesta epäillyllä ei ole vakinaista asuinpaikkaa Suomessa ja on todennäköistä, että hän maasta poistumalla välttelee esitutkintaa, oikeudenkäyntiä tai täytänöönpanoa.
Vangitseminen on toistaiseksi voimassa. Vangitulla on kuitenkin oikeus vaatia vangitsemisasian uudelleen käsittelyä. Tuomioistuimen on käsiteltävä asia neljän vuorokauden kuluessa pyynnön esittämisestä. Tuomioistuimen ei kuitenkaan tarvitse käsitellä vangitsemisasiaa, jos edellisestä käsittelystä ei ole kulunut kahta viikkoa. Vangittu on päästettävä välittömästi vapaaksi, kun vangitsemisen edellytyksiä ei enään ole olemassa.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.