- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Pakkokeinojen käyttöön oikeutettuja ovat esitutkinta- ja syyttäjäviranomaiset. Näitä viranomaisia ovat esimerkiksi poliisin toimivaltaiset virkamiehet. Pakkokeinoja voidaan käyttää, jos ne ovat tarpeellisia esimerkiksi rikoksen selvittämiseksi. Pakkokeinoja voidaan käyttää myös rikosprosessin häiriöttömyyden turvaamiseksi sekä rikollisen toiminnan jatkamisen estämiseksi.
Pakkokeinoja ovat muun muassa kiinniottaminen, vangitseminen, pidättäminen ja matkustuskielto. Näistä käytetään myös nimitystä vapauteen kohdistuvat pakkokeinot.
Pakkokeinot voivat kohdistua myös muihin suojattuihin oikeushyviin kuin henkilön vapauteen. Poliisilla on mahdollisuus käyttää myös erityisiin tutkintakeinoihin liittyviä pakkokeinoja. Muita pakkokeinoja, joiden määräämiseen poliisiviranomaiset ovat oikeutettuja, ovat esimerkiksi:
Poliisin pakkokeinoihin kuuluvat myös niin sanotut salaiset pakkokeinot. Se tarkoittaa, että tiettyjä poliisin pakkokeinoja voidaan käyttää esitutkinnassa salassa niiden kohteelta. Salaisia pakkokeinoja ovat telepakkokeinot eli telekuuntelu ja -valvonta, suunnitelmallinen tarkkailu, peitelty tiedonhankinta ja tekninen tarkkailu, peitetoiminta ja valeosto sekä tietolähdetoiminta ja tietolähteen ohjattu käyttö. Lisäksi salaisia pakkokeinoja voidaan käyttää rikosten estämiseksi ja paljastamiseksi.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.