Minilex - Lakipuhelin

Pidättämiseen oikeutettu virkamies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pidättämiseen oikeutettu virkamies on usein käytetty käsite. Pidättämisestä päättää pidättämisestä oikeutettu virkamies. Kiinniotto tapahtuu ennen pidättämistä ja siitä säädetään erikseen. Pidättämiseen oikeutettuja virkamiehiä ovat:

1) Poliisijohtaja, poliisihallituksen poliisijohtaja, poliisiylitarkastaja ja poliisitarkastaja, polisiisipäällikkö, apulaispoliisipäällikkö, keskusrikospoliisin päällikkö ja apulaispäällikkö, suojelupoliisin päällikkö, esitutkintatehtäviin määrätty apulaispäällikkö, esitutkintatehtäviin määrätty osastopäällikkö, esitutkintatehtäviin määrätty ylitarkastaja ja tarkastaja, rikosylitarkastaja, rikostarkastaja, rikosylikomisario, ylikomisario, rikoskomisario ja komisario.

2) Tullin rikostorjunnan päällikkö, Tullin rikostorjunnan toimintayksikön päällikkö, sekä Tullin rikostorjunnan tulliylitarkastaja.

3) Rajavartiolaitoksen päällikkö, ja apulaispäällikkö, rajavartiolaitoksen esikunnan raja- ja meriosaston osastopäällikkö, rajavartiolaitoksen esikunnan oikeudellisen osaston osastopäällikkö, rikostorjuntayksikön yksikönpäällikkö, rajavartioylitarkastaja, ylitarkastaja, rikosylitarkastaja ja rikostarkastaja, rajavartioston ja merivartioston komentaja ja apulaiskomentaja, rajavartioston ja merivartioston rajatoimiston ja meritoimiston päällikkö, Suomenlahden merivartioston Helsingin rajatarkastusosaston päällikkö ja varapäällikkö sekä vähintään luutnantin arvoinen rajavartiomies.

4) Syyttäjä.

Puolustusvoimien virkamiesten pidättämisoikeudesta säädetään laissa erikseen. Pidätetylle on ilmoitettava välittömästi pidättämisen syy, kun hänet on pidättämismääräyksen perusteella otettu kiinni tai kun päätös pidättämisestä on tehty.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa