Minilex - Lakipuhelin

Voiko lakiosan poistaa?

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Lakiosan tarkoituksena on taata rintaperilliselle osa vainajan jäämistöstä. Lakiosa on lainmukaan määräytyvä ja sitä loukkaavat testamentit ovat loukkaavalta osaltaan tehottomia. Rintaperillisen oikeus lakiosaan voidaan poistaa testamentilla tietyin edellytyksin. 

Rintaperillinen voidaan tehdä perinnöttömäksi testamentilla kahdessa tapauksessa. Rintaperillisen voi tehdä perinnöttömäksi, jos rintaperillinen on tahallisella rikollisella teolla syvästi loukannut perittävää tai tämän läheistä. Toiseksi perinnöttömäksi voidaan tehdä jos rintaperillinen elää jatkuvasti kunniatonta tai epäsiveellistä elämää. Testamentissa, jossa määrätään rintaperillisen perinnöttömäksi tekemisestä on mainittava syy perinnöttömäksi tekemiseen. 

Jos rintaperillinen on tahallaan aiheuttanut perittävän kuoleman, ei tällä ole oikeutta perintöön. Myös tahallinen testamentin salaaminen voi aiheuttaa perinnön menettämisen. Rintaperillisen perinnöttömäksi tekeminen on melko harvinaista, joten mikäli asia mietityttää suosittelen soittamaan lakipuhelimeen. 


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »