Minilex - Lakipuhelin

Perinnöstä luopuminen kuoleman jälkeen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perittävän kuoltua voi perillinen luopua perinnöstä kahdella tavalla. Ensiksi perittävä voi luopua perinnöstään passiivisesti. Tällöin perittävä ei vastaanota perintöä. Tästä käytetään myös ilmaisua, ”perillinen ei ryhdy perittävän omaisuuteen”. Tämä koskee myös testamentinsaajaa. Ryhtyminen tarkoittaa sitä, että henkilö ryhtyy toimiin, joista voidaan päätellä, että henkilö on ottanut vastaan perinnön. Toiseksi voi perinnöstä luopumisen tehdä kirjallisesti, jolloin puhutaan aktiivisesta perinnöstä luopumisesta. Luopumisilmoitus on kirjoitettu asiakirja, jonka luopuja on allekirjoittanut. Asiakirjasta on tultava myös esille se, että henkilö luopuu osuudestaan vainajan perintöön.

On huomioitava, että ei ole estettä sille, että luopumistahto ilmaistaan perukirjassakin. Luopumisen on oltava riidaton, eli perukirjassa on hyvä olla luopujan toteama siitä, että hän on ollut läsnä perunkirjoituksessa ja hänellä ei ole mitään huomautettavaa perukirjasta. Perinnöstä luopuminen tulee myös kysymykseen, jos perittävä on testamentissaan ohittanut esimerkiksi rintaperillisen, joka hyväksyy testamentin, eikä vaadi lakiosaansa.

Haluatko luopua perinnöstäsi tai  jäikö asia askarruttamaan? Ota rohkeasti yhteyttä lakimiehiimme, me vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kartoitamme oikeudellisen avun tarpeesi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]