Minilex - Lakipuhelin

Yrityssaneeraus: Työnantajan oikeus irtisanoa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yrityssaneerauksen yhteydessä tapahtuva irtisanominen on erityinen irtisanomistilanne. Tällaisen irtisanomisen perusteena onkin nimittäin se, että työnantaja on saneerausmenettelyn kohteena. Työnantaja voi yrityssaneerauksen vuoksi irtisanoa työsopimuksen kahden kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Yrityssaneeraustilanteessa voidaan irtisanoa sekä toistaiseksi voimassa olevat että määräaikaiset työsopimukset.

Irtisanominen on mahdollista ensinnäkin silloin, kun irtisanomisen perusteena on saneerausmenettelyn aikana suoritettu toimenpide, joka on välttämätön konkurssiuhan vuoksi ja jonka takia työ lakkaa tai vähenee olennaisesti ja pysyvästi. Irtisanomisen voidaankin katsoa olevan välttämätön silloin, kun se on säästötoimenpiteenä konkurssin välttämiseksi.

Toisaalta irtisanominen on mahdollista myös saneerausohjelman vahvistamisen jälkeen. Irtisanominen saattaa tällöin olla aiheellista, jos ohjelmassa on vahvistettu jokin välttämätön toimenpide, joka aiheuttaa työn lakkaamisen tai sen olennaista ja pysyvää vähentymistä.

Työn vähentymisen lisäksi irtisanominen yrityssaneeraustilanteessa edellyttää sitä, että työnantaja on täyttänyt työn tarjoamis- ja koulutusvelvollisuutensa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa