Minilex - Lakipuhelin

Lomautetun työntekijän työsuhteen päättäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijällä on oikeus irtisanoa varsinainen työsopimuksensa lomautuksen aikana ilman irtisanomisaikaa. Tällöin lomautetun työntekijän työsuhde päättyy heti. Jos lomautuksen päättymisaika on työntekijän tiedossa, ei lomautettu työntekijä voi irtisanoa työsopimustaan päättymään enää lomautuksen päättymistä edeltävän seitsemän viimeisen päivän aikana. Lomautuksen päättymistä edeltävän seitsemän päivän aikana työntekijä voi kuitenkin normaalisti irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksensa, jolloin tämän tulee noudattaa normaalia irtisanomisaikaa.

Työnantaja voi myös irtisanoa työsopimuksen lomautuksen aikana, mutta tällöin työntekijä on oikeutettu irtisanomisajan palkkaansa. Työnantajalla ei siten ole samanlaista erityisoikeutta irtisanoa työsopimusta kuin työntekijällä. Työnantaja voi kuitenkin vähentää työntekijän irtisanomisajan palkasta 14 päivän palkan, mutta tämä oikeus on voimassa vain silloin, jos työnantaja on ilmoittanut lomautuksesta noudattaen lain tai sopimuksen mukaista yli 14 päivän ilmoitusaikaa.

Tilanteessa, jossa lomautus on jatkunut yhtäjaksoisesti vähintään 200 päivää ja työntekijä tällöin irtisanoo työsopimuksensa, on hän oikeutettu saamaan normaalin irtisanomisajan palkan. Yhtäjaksoisella lomautuksella tarkoitetaan sitä, että lomautuksen väliin ei ole sijoittunut työntekojaksoa. Kuitenkaan lyhytaikainen työntekojakso ei katkaise yhtäjaksoisuutta, jotta työntekijän oikeuksia ei olisi mahdollista kiertää. Tämän vuoksi lomautusten väliin sijoittuva vuosilomakaan ei katkaise yhtäjaksoisuutta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa