Minilex - Lakipuhelin

Käytetyn auton kauppakirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käytettyä autoa myytäessä tai ostettaessa kaupan osapuolten on aina tehtävä joko kauppakirja, tai luovutuskirja eli luovutustodistus. Riippumatta siitä, käytetäänkö kauppa- vai luovutuskirjaa, molempiin on hyvä merkitä samat kaupan osapuolia ja kaupan kohdetta koskevat tiedot. Kauppakirja -nimitystä käytetään usein todistuksesta, joihin luovutuskirjan tietojen lisäksi merkitään tiedot auton hinnasta ja mahdollisesti kauppaa koskevista ehdoista. Milloin auto maksetaan käteisellä, kauppakirja on aina hyvä laatia sillä käteismaksusta ei erillisen kuitin uupuessa jää muuta todistusta ostajalle.

Luovutus- tai kauppakirjaan tulee merkitä myyjän ja ostajan tiedot ja henkilö- tai y-tunnukset, auton tiedot kuten rekisterinumero, merkki, malli ja valmistenumero, luovutuspäivä sekä kaupalle sovitut ehdot. Todistus tulee allekirjoittaa molempien osapuolten toimesta, ja siitä on annettava erilliset kappaleet kummallekin. Luovutuskirja voidaan tehdä sähköisenä Trafin sivuilla, jolloin valmiista ja esitäytetystä lomakepohjasta löytyvät kaikki luovutukselta vaadittavat kohdat.

Auton myyjällä on velvollisuus luovuttaa ostajalle joko varmenne tai voimassaoleva rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa, jonka avulla ostaja voi rekisteröidä auton omistajanvaihdoksen. Kaupanteon jälkeen myyjän on myös hyvä tehdä ajoneuvoliikennerekisteriin erillinen luovutusilmoitus, jonka avulla maksujen päättyminen luovutuspäivään voidaan varmistaa. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa