Minilex - Lakipuhelin

Virallinen velkakirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velkakirjaoikeuden keskeinen säädös Suomessa on velkakirjalaki, velkakirjoista säännellään myös monissa muissa laeissa. Velkakirja on asiakirja, joka on todiste velkasuhteesta. Velkakirja on hyvä tehdä kirjallisesti ja yksityiskohtaisesti myöhempien erimielisyyksien varalta. Velkakirjasta olisi hyvä ilmetä velan määrä ja velan takaisinmaksuvelvollisuus. Velkakirjassa voidaan sopia velan maksusta yksityiskohtaisesti ja siinä voidaan sopia esimerkiksi velan korosta ja lyhennyksistä. Velkakirja on velallisen sitoumus suorittaa velkojalleen velkaansa. Velkakirja voi olla joko tavallinen tai juokseva velkakirja. Virallisesti laadittu velkakirja turvaa niin velkojaa, kuin velallistakin.

Tavallisella velkakirjalla velallinen sitoutuu maksamaan velan siinä nimenomaan yksilöidylle henkilölle. Velkojalla ei ole oikeutta siirtää tällaista velkakirjaa uudelle velkojalle ilmoittamatta asiasta velalliselle. Juoksevassa velkakirjassa velka on sitouduttu maksamaan velkakirjan haltijalle tai velkakirjassa nimetylle henkilölle tai muulle määrätylle henkilölle. Joukkovelkakirjat puolestaan ovat velkakirjoja, joita esimerkiksi liikeyritykset tai julkisyhteisöt laskevat liikkeelle samanaikaisesti suuret määrät tarjoten yleisölle mahdollisuuden sijoittaa rahojaan niihin ja saada korkotuloja. Velkakirjan laatimisessa on aina syytä käyttää lakimiestä apuna.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]