Minilex - Lakipuhelin

Velkakirjan kopio

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velkakirja on kirjallisesti laadittu velkasitoumus, joka todentaa velkasuhteen olemassaolon velkojan ja velallisen välillä. Velkakirjasta tulee selvitä velkasuhteen ehdot, kuten velan määrä, eräpäivä ja korot. Velkakirjan kirjallinen laatiminen tuo velkasuhteeseen selkeyttä sekä velkojan että velallisen kannalta. Velkakirja on syytä allekirjoittaa ja sen voi myös tarvittaessa allekirjoittaa todistajien läsnä ollessa. Alkuperäinen, allekirjoitettu velkakirja toimii todisteena, jos velkasuhteessa ilmenee ongelmia. Velkakirjasta voidaan tarvittaessa laatia kopioita tai jäljennöksiä. Velkakirjasta voidaan velalliselle antaa oma kappale. Sekin on syytä allekirjoittaa.

Aina velkasuhteessa kaikki ei suju yhteisymmärryksessä. Velkojan ja velallisen välille voi tulla erimielisyyksiä velkasuhteen sisällöstä tai sen olemassaolosta. Velallinen voi esimerkiksi kiistää velkasuhteen olemassaolon. Tämän tyyppisissä kiistoissa velkakirjaa voidaan joutua käyttämään todisteena oikeudenkäynnissä.

Velkojan kannalta velallisen allekirjoittama velkakirja voi olla tärkeässä asemassa todisteena, jos velallinen myöhemmin kiistää ottaneensa velkaa. Pelkällä valokopiolla ei välttämättä ole velkakirjojen kohdalla todistusarvoa tuomioistuimessa. Juoksevien velkakirjojen osalta on erikseen säädetty, että tuomioistuimelle on esitettävä alkuperäinen velkakirja. Tämän vuoksi alkuperäinen velkakirja on syytä huolellisesti säilyttää.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]