Minilex - Lakipuhelin

Velkakirjan allekirjoitukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun kyseessä on velkakirja, tulee tiettyjen vähimmäisedellytysten täyttyä. Velkakirja velan tulee ensinnäkin olla rahamääräinen ja tietyn suuruinen. Tämän ehdon voi täyttää myös määritelmä velan määrän määräytymisen perusteista. Näiden lisäksi sitoumuksen on oltava ehdoton. Se tarkoittaa sitä, että velka ei voi jäädä riippuvaiseksi jostain epämääräisestä seikasta vaan pelkkä velkakirjan olemassaolo synnyttää velvoitteen. Lisäksi velkakirjalla tulee olla saamisluonne. Saamisluonteella tarkoitetaan sitä, että velallisen allekirjoittama velkakirja luo saamisolettaman velkojalle. Velkojalla katsotaan siis olevan oikeus velkakirjan mukaiseen suoritukseen velalliselta. Sen sijaan velkakirjan syntyperustetta ei tarvitse näyttää toteen.

Yksi huomattavista kriteereistä on kuitenkin allekirjoitus. Velallisen tulee allekirjoittaa velkakirja. Nykyisin tällaisen perinteisen allekirjoituksen voi korvata sähköisellä allekirjoituksella. Sähköisellä allekirjoituksella on kuitenkin oma lakinsa, sillä siitä ei säädetä velkakirjalaissa.

Allekirjoitusvaatimuksesta löytyy myös poikkeuksia. Sen ei siis voida sanoa olevan pakollinen. Vähimmäisedellytyksenä on kuitenkin aina se, että velallinen ilmenee velkakirjasta. Allekirjoituksen ohella voidaan myös usein käyttää päiväystä ja todistajia. Todistajien läsnäolo allekirjoittaessa ei ole välttämätöntä myöskään. Sen sijaan sitä olisi hyvä käyttää, koska sillä on usein merkittävä asema mahdollisen riidan varalta näyttönä oikeudenkäynnissä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]