Minilex - Lakipuhelin

Velkakirjan ehto takaajasta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velkakirjalla tarkoitetaan asiakirjaa, jossa velallinen on sitoutunut maksamaan velkojalle takaisin velkakirjassa määrätyn rahasumman tai muun suorituksen. Pääsääntöisesti vain ja ainoastaan velkakirjassa mainittu velallinen on velvollinen suorittamaan velkakirjan osoittaman velvoitteen. Joskus kuitenkin velkakirjassa on maininta siitä, että joku on sitoutunut takaajaksi.

Takaus on sitoumus, jolla sitoumuksen antaja eli takaaja sitoutuu vastuuseen velkojalle päävelallisen velasta. Takausvelvollisuus aktivoituu silloin, kun alkuperäinen päävelallinen ei pysty tekemään sovittua velkakirjan mukaista suoritusta esimerkiksi maksukyvyttömyyden tai vakavan sairauden vuoksi. Tällaisessa tilanteessa takaaja joutuu vastaamaan velasta. Takaajan on todellakin ymmärrettävä, mihin hän sitoutuu ennen takausta koskevan asiakirjan allekirjoittamista. Lisäksi on hyvä konsultoida lakimiestä ennen allekirjoittamista. Toisaalta takaajaa suojaa laissa säädetty mahdollisuus takausvastuun sovitteluun. Sovittelu ei kuitenkaan kevyin perustein onnistu. Sovittelu tulee kyseeseen vain, jos takaajan maksettavaksi tulevan velan määrä on kohtuuttoman suuri takaajan taloudelliseen asemaan nähden ja velkojan on tämä takaussopimusta allekirjoittaessa täytynyt tietää.

Lakimiehemme neuvovat velkakirjaan ja takaukseen liittyvissä tilanteissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]