Minilex - Lakipuhelin

Joukkovelkakirjan liikkeellelasku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Joukkovelkakirjat ovat joko arvopapereita tai arvo-osuuksia, joilla käydään kauppaa, niiden ollessa vapaasti siirreltävissä uudelle omistajalle. Joukkovelkakirjassa lainan liikkeeseenlaskija maksaa joukkolainan takaisin sijoittajalle. Joukkovelkakirjoilla hankitaan rahoitusta. Takaisinmaksu joko tapahtuu kerralla tai pienempinä kuoletuksina pitemmällä aikavälillä laina-ajan kuluessa. Sijoittajalle maksetaan yleensä kiitokseksi korkoa sijoituksistaan sekä tietysti sijoitukset itsessään takaisin, kun kyse on lainasta. Näin ollen, joukkovelkakirjat saattavat tuottaa tuottoa sijoittajalle, mutta sisältävät myös riskinsä. Korkoa tuottavia joukkovelkakirjalainoja ovat mm. obligaatiot. Sen sijaan osakesidonnaisia joukkovelkakirjoja ovat mm. optio- ja vaihtovelkakirjalainat.

Joukkovelkakirjoja eivät voi laskea liikkeeseen muut kuin valtio, kunnat, julkiset laitokset, aatteelliset yhdistykset sekä säätiöt. Toisin sanoen, yksityinen henkilö ei voi laskea joukkovelkakirjaa oma-aloitteisesti liikkeelle. Sen sijaan halutessaan itselleen joukkovelkakirjan, se hankitaan joko lainan liikkeeseenlaskun yhteydessä tai jälkimarkkinoilta lainan myyntiaikana.

Joukkovelkakirjasta on laadittava ohjelmaesite, josta selviävät lainakohtaiset ehdot, lainan liikkeeseenlaskijan tiedot, tiedot joukkovelkakirjalle maksettavasta korosta, laina-ajasta sekä tiivistelmä. Lainakohtaiseen tiivistelmään kootaan lainaa koskevat tärkeimmät tiedot sekä myös riskit. Ohjelmaesite saattaa koskea koko joukkovelkakirjaohjelmaa, mutta myös yksittäistä joukkovelkakirjalainaa. Esite on pidettävä saatavilla liikkeeseenlaskijan internetsivustolla sekä lainan myyntipaikoissa. Toisaalta myös Finanssivalvonta eli Fiva ylläpitää rekisteriä ohjelmaesitteistä.

Joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskijat laativat yleensä myös erityisiä markkinointiesitteitä houkuttaakseen sijoittajia. Markkinointiesitteen sisältö on vapaamuotoinen. Toisaalta joukkovelkakirjan markkinointi ei saa olla harhaanjohtavaa tai totuudenvastaista. Tieto, jonka totuudenvastaisuus tai harhaanjohtavuus käy ilmi tiedon esittämisen jälkeen ja jolla saattaa olla olennaista merkitystä sijoittajalle, on viivytyksettä oikaistava tai täydennettävä riittävällä tavalla. Lukiessasi markkinointiesitettä noudata kuitenkin maalaisjärkeä ja muista, että puhtaasti markkinointiesitteen perusteella ei yleensä ole tapana merkittäviä sijoituspäätöksiä tehdä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]