Minilex - Lakipuhelin

Velkakirja ilman korkoa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velkakirja voidaan solmia korolla tai ilman. Velkakirja ilman korkoa ei kuitenkaan tarkoita, etteikö velasta joutuisi välttämättä maksamaan mitään korkoa. Velkakirjassa voidaan sopia maksettavaksi varsinaista korkoa. Varsinainen korko juoksee ajalta ennen eräpäivää eli päivää, jolloin velka on viimeistään maksettava. Eräpäivän jälkeen varsinaista korkoa ei enää kerry, vaan sen tilalla alkaa juosta viivästyskorko. Jos velkakirja on koroton, siinä ei ole varsinaista korkoa. 

Velkakirjoihin pätee korottomuusolettama. Tämä tarkoittaa sitä, että velallisen tulee maksaa varsinaista korkoa vain, jos niin on sovittu velkakirjaa tehtäessä. Jos koron maksusta on sovittu, mutta koron määrästä eli korkokannasta ei, määräytyy varsinainen korko laissa tarkemmin määritellyn viitekoron mukaan. Viivästyskorkoa on lain mukaan pakko maksaa. Korottomuusolettama ei poista viivästyskoron maksuvelvollisuutta.

Velkakirja ilman korkoa on siis varsinaiskoroton velkakirja. Velallinen joutuu tällöin maksamaan korkoa vain, jos velan maksu viivästyy. Tällöinkin velallisen on maksettava korkoa vain niin paljon, kuin viivästyskorkoa ehti kertyä velan eräpäivän jälkeen ennen maksua.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]