Minilex - Lakipuhelin

Velkakirja autosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velkakirja autosta, kuten myös muista esineeseen rinnastettavasta omaisuudesta, on vapaamuotoinen kirjallinen dokumentti joka laaditaan velan antajan ja velallisen välille. Yleensä velan antaja lainaa velalliselle esimerkiksi juurikin auton hankintaan tarvittavan summan, jonka velallinen sitoutuu heidän sopimuksensa mukaan maksaman tietyn ajan kuluessa takaisin.

Velkakirja tehdään kirjallisesti, ja siinä on syytä yksilöidä ainakin velan antajan ja velallisen henkilöt, sekä lainan kohde. Velkakirja kannattaa päivätä, sekä sen tulisi sisältää vähintään velallisen allekirjoitus. Myös lyhennyksen määrästä, maksutiedoista, ajankohdasta ja maksuaikataulusta sekä mahdollisesta korosta on syytä laatia yksityiskohtaiset ehdot velan antajan oikeusturvan takaamiseksi. Mikäli velkakirjaa ei yksilöidä tarpeeksi tarkasti, voi se jättää velalliselle useita niin sanottuja porsaanreikiä, mikä taas heikentää velan antajan mahdollisuuksia saada lainaamansa summa aikataulun mukaisesti takaisin. 

Velkakirjoja tulisi laatia kaksi kappaletta, yksi kummallekin oikeussuhteen osapuolelle. Velkakirja on myös hyvä säilyttää niin, että se ei pääse tuhoutumaan millään tavalla, sillä velkakirjaa voidaan tarvita myöhemmässä vaiheessa todisteena velkasuhteesta mikäli velan antaja joutuu hakemaan itselleen oikeussuojaa esimerkiksi käräjäoikeuden kautta. 

Varsinkin arvokkaampien hankintojen ollessa kyseessä voi velkakirjan laatimisen ollessa ajankohtainen olla kannattavaa kääntyä asiantuntevan lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]