Minilex - Lakipuhelin

Osallistumisjärjestelmät: Yhteistoimintaneuvottelut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhteistoimintaneuvotteluja käydään yleisesti asioista, joilla on vaikutusta työntekijöille. Työnantajan tuleekin neuvotella näistä asioista henkilöstön tai sen edustajan kanssa, jotta saavutettaisiin yhteisymmärrys kulloinkin kysymyksessä olevasta asiasta. Työnantaja täyttääkin yhteistoimintavelvollisuutensa, kun käsiteltävistä asioista on neuvoteltu yhteistoiminnan hengessä yksimielisyyden saavuttamiseksi.

Välttämättä aina ei kuitenkaan päästä yksimielisyyteen neuvoteltavasta asiasta. Neuvottelujen päättyessä erimielisyyteen esimerkiksi silloin, kun vähennettävien työntekijöiden määrä on alle kymmenen, voi työnantaja kuitenkin pitäytyä kannassaan, kun neuvotteluja on käyty vaaditun 14 päivän ajan, ellei yhteistoimintaneuvotteluissa muuta sovita.

Yhteistoimintaneuvotteluille voi olla lisäksi tarkentavia määräyksiä, kuten työntekijöitä vähennettäessä, tulee työnantajan antaa ennakkoilmoitus yhteistoimintaneuvotteluista viimeistään viisi päivää ennen neuvottelujen alkamista. Lisäksi itse neuvottelujen pituudesta on määräyksiä, kuten esimerkiksi silloin, kun irtisanomiset koskevat alle kymmentä työntekijää, on neuvotteluja käytävä 14 päivää. Yhteistoimintaneuvotteluista laaditaan yleisesti pöytäkirjat, jonka läsnä olleet tarkastavat, jollei muuta ole sovittu yhteistoimintaneuvotteluissa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa