Minilex - Lakipuhelin

Osallistumisjärjestelmät: Sopiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhteistoiminnan jompikumpi neuvotteluosapuoli eli työnantaja tai henkilöstön edustaja voi tehdä aloitteen sopiakseen tai neuvotellakseen asioista, jotka liittyvät esimerkiksi henkilöstön oloihin työpaikalla. Neuvottelualoitteesta tule käydä ilmi selvitettävä asia pääkohdittain ja neuvottelualoitteen perusteet.

Asioita, joista neuvottelualoite on mahdollista tehdä, ovat muun muassa vuosittaisten yhteistoimintakoulutusten määrät, sisällöt ja koulutusten kohdentaminen. Lisäksi työnantaja ja henkilöstön edustaja voivat sopia työsäännöistä, joita yrityksessä sovelletaan, tai niihin mahdollisesti tehtävistä muutoksista. Työsääntöjen lisäksi sopimisen kohteena voivat olla aloitetoiminnan säännöt tai niihin tehtävät muutokset. Muita sovittavia asioita voivat olla esimerkiksi työsuhdeasunnot, työpaikan sosiaalitilat, työpaikkaruokailu, lasten päivähoito, henkilöstön harrastus- ja virkistystoiminta sekä lomatoiminta ja näitä koskevat järjestelyt ja jakoperusteet.

Aloitteen tekemisen jälkeen työnantaja antaa henkilöstön edustajalle neuvottelun kohteena olevasta asiasta riittävät tiedot ja esittää neuvottelukutsun. Jos työnantaja katsoo henkilöstön edustajan aloitteessaan ehdottamat asiat tarpeettomiksi, on sitä varten esitettävä perustelut ja annettava ne henkilöstön edustajille.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa