Minilex - Lakipuhelin

Osallistumisjärjestelmät: Yhteistoimintalain sanktiot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhteistoimintalaissa on asetettu työnantajalle ensinnäkin velvollisuus maksaa hyvitystä, joka voi olla enintään 30 000 euron suuruinen. Hyvitystä työnantaja voi joutua maksamaan työntekijälle silloin, jos työnantaja on irtisanonut, lomauttanut tai osa-aikaistanut työntekijän siten, että on tahallaan tai huolimattomuudesta jättänyt noudattamatta näitä tilanteita koskevia säännöksiä yhteistoiminnasta.

Työnantajan olot ja yhteistoimintavelvollisuuden laiminlyönnin vakavuus sekä työntekijään kohdistetun toimen luonne ja työntekijän työssäoloaika ovat asioita, jotka vaikuttavat hyvityksen suuruuteen. Näin ollen, jos laiminlyöntiä voidaan pitää vähäisenä kaikki asiaan vaikuttavat seikat huomioiden, voidaan hyvitys jättää tuomitsematta kokonaan.

Jotta työntekijä voisi saada hyvitystä kokemastaan laittomasta kohtelusta, tulee tämän nostaa kanne kahden vuoden kuluttua siitä, kun työsuhde on päättynyt. Puolestaan tilanteessa, jossa työntekijän työsuhde jatkuu työnantajan laiminlyönnistä huolimatta, tulee työntekijän nostaa kanne kahden vuoden kuluessa siitä, kun on päättynyt se kalenterivuosi, jonka aikana oikeus hyvitykseen on syntynyt. Tietyissä yhteistoimintalain rikkomistapauksissa työnantaja tai tämän edustaja on mahdollista tuomita myös sakkorangaistukseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]