Äitini kuoli 2005 ja hänen kihlattu 3 viikkoa sitten.Mökki, asunto ja auto olivat äitini nimissä eli olen niistä jo perintöverot maksanut äitini ainoana perillisenä. Onko edesmenneen kihlatun siskolla ja veljellä oikeuksia näihin eli mökkiin, asuntoon ja autoon?Kuinka todistan heidän esim. maksaneen ne puoliksi? Sisko hoiti hautajaset ja antoi jonkun firman hoidettavaksi perunkirjoituksen. JOS sisko ei halua minua sinne,kuinka saan tiedon missä ja milloin se pidetään?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Äitisi ainoana rintaperillisenä olet perinyt äitisi omaisuuden kokonaan. Kihlatulla ei ole perintöoikeutta eikä myöskään avio-oikeutta omaisuuteen, mikäli he eivät ole olleet naimisissa. Jos äidiltäsi perimäsi omaisuus on todella Sinun omistuksessasi, ei äitisi kihlatun sisaruksilla ole oikeutta omaisuuteen. Sinun ei siten myöskään tarvitse osallistua äitisi kihlatun perunkirjoitukseen.

Asia saattaa olla monimutkaisempi, mikäli viestistäsi puuttuu olennaisia omistukseen liittyviä tietoja. Suosittelen ottamaan yhteyttä lakimieheen asian selvittämiseksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »