Onko Kihlalapsi-termillä mitään merkitystä nykyaikana perinnönjaossa?
Ystäväni löysi äitinsä kuoltua elatussopimuksen, missä hänet on merkitty kihlalapseksi. Äiti ei elossa ollessaan ole puhunut näistä asioista. Ystäväni toki tiesi, että hänellä on biologinen isä muualla. Tämä biologinen isä on kuollut jo ennen kuin ystäväni äiti kuoli. Perintöasioissa ei ole oltu ystävääni missään yhteyksissä isänsä kuoltua, vaikka hänen olemassaolonsa on ollut suvun tiedossa. Mitä olisi tehtävissä, jos perinnöstä haluaisi itselleen osuuden?

Vastauksesta kiitollisena ystäväni ja allekirjoittanut!

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Kihlalapsella terminä ei ole merkitystä perinnönjaon kannalta. Perintökaaren mukaan kukin lapsista saa yhtä suuren osan perinnöstä.

Joka on saanut perinnön tai testamentin, saattakoon oikeutensa voimaan viimeistään kymmenen vuoden kuluessa perittävän kuolemasta tai tilanteissa, joissa testamenttiin perustuva oikeus alkaa myöhemmin, tästä ajankohdasta lukien. Perillinen, joka tahtoo saattaa perintöoikeutensa voimaan, ilmoittakoon vaatimuksensa sille tai niille, jotka ovat ottaneet perinnön vastaan, taikka jollei perintöä ole jaettu, sille joka hoitaa kuolinpesää. Tällainen vaatimus voidaan esittää myös oikeudelle.

Näin ollen osuutta perinnöstä tulee vaatia kymmenen vuoden kuluessa perittävän kuolemasta kyseisiltä laissa määritellyiltä toimijoilta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]