Hei. Minua alko yhtäkkiä mietityttää eräs asia. Isäni äiti kuoli muutama vuosi sitten tietääkseni ilman testamenttia. Olisiko minun pitänyt saada osani perinnöstä vaikka olenkin vain lapsen lapsi? Minulla on kaksi veljeä, isälläni on sisko ja veli, jolla on yksi lapsi.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi,

Jos perittävä ei ole tehnyt testamenttia, perintö menee siihen oikeutetulle henkilölle laissa säädetyssä järjestyksessä. Henkilö on perillinen, mikäli vallitsee tietty sukulaisuussuhde perittävän ja henkilön välillä. Lakimääräinen perimysjärjestys on jaettu niin kutsuttuihin parenteeleihin. Rintaperilliset kuuluvat ensimmäiseen parenteeliin. Kertomassasi tapauksessa isäsi on rintaperillinen, joka on oikeutettu äitinsä jälkeen perintöön. Joissain tilanteissa rintaperillinen on kuollut, jolloin sijaantuloperilliset tulevat ensisijaisen perillisen sijaan perilliseksi.
Jos perillinen luopuu oikeudestaan perintöön ilmoittamalla, että hän ei ota vastaan perintöä, tällöin hänen tilalle tulevat ne henkilöt, joilla olisi ollut oikeus periä perittävä, jos luopujaperillinen olisi kuollut ennen perittävää. Kysymyksestäsi ei käy ilmi oliko isäsi ottanut vastaan perinnön. Mikäli on, sinulla ei ole ollut oikeutta perintöön isoäitisi jälkeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]