Olemme eroamassa kja vaimoni on kaivanut esille kasi samaansa lahjoitusta
Toisessa ei lue mitään avioehtoa, joten se ei liene suojattua?

Toiessa selvästi sanotaan, että siihen ei ole aviopuolisoilla oikeutta, mutta samaan aikaan vaimo sai lahjoituksena isovanhemmiltaan kaksion Lppeenrannasta ja hänen siskonsa mökin Taipalsaaresta.

Vaimo myi kaksion ja jakoi rahat siskonsa kanssa ja mökki on epävirallisessa yhteisomistuksessa ja käytössä. Lahjoituksesta tai mökin "yhteisomistuksesta" ei ole papereita verotuksen takia.

Joudunko nyt hyväksymään, että kaksion hinta on meidän yhteisessä asunnossa ja siten suojattu osituksessa, eikä hän omista mökkiä, kun todellisuudessa yhteiseen talouteemme on tullut puolet kaksion myyntituloista ja vaimo omistaa suullisen sopimuksen mukaan mökistä puolet.

1 vastaus


Minilex

33 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Mikäli teillä ei ole avioehtosopimusta, niin tällöin avio-oikeuden alainen omaisuus jaetaan välillänne tasan.
Kun avioeroa koskeva asia on tullut käräjäoikeudessa vireille, voi kumpikin puoliso vaatia omaisuuden jakoa, ositusta, toimitettavaksi.

Puolisoiden ei tarvitse jäädä odottamaan kuuden kuukauden harkinta-ajan umpeen kulumista tai lopullista avioerotuomiota, vaan ositus voidaan toimittaa heti, kun asia on tullut vireille.

Avioeron perusteella toimitettavassa omaisuuden osituksessa jaetaan pääsäännön mukaan puolisoiden kaikki omaisuus tasan puolisoiden kesken.

Ositusperusteen syntyhetken eli avioeron vireilletulohetken jälkeen saatua omaisuutta ei sen sijaan huomioida osituksessa. Näin ositettavaa omaisuutta on siis avioeron vireilletulohetkellä tai toisen puolison kuolinhetkellä omistettu avio-oikeuden alainen omaisuus. Mikäli vaimosi on siis saanut omaisuuden ennen ositusperusteen syntyhetkeä, on sinulla tällöin avio-oikeus siihen omaisuuteen. Koska lahjakirjassa ei rajoiteta aviopuolison oikeutta siihen omaisuuteen, on se myös sinun omaisuuttasi. Myös avio-oikeuden alaisen omaisuuden sijaan tullut omaisuus on avio-oikeuden alaista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]