Menetin huomattavia summia perintöasian yhteydessä. Tämä tapahtui vuonna 2010. Voinko vielä toimittaa korvausvaateen käräjäoikeuteen ja voinko itse ajaa asiaani oikeudessa. Minulla oli asianajaja, mutta hän ei hoitanut asioita loppuun asti. Perinnössä oli mukana myös liikeyritys, josta omistin 40%.

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kiitos kysymyksestäsi!

Vahingonkorvausvelvollisuuden vanhentumisaika on erilainen riippuen siitä, onko tapauksessa kyse sopimukseen perustuvasta vai sopimuksen ulkopuolisesta vastuusta. Merkitystä on siis sillä, kuka on aiheuttanut vahingon ja missä yhteydessä, eli onko vahingonaiheuttajan rikkomus esimerkiksi toimeksiantoon perustuvien velvollisuuksien rikkomista tai laiminlyöntiä vai perustuuko korvausvastuu muuhun kuin sopimukseen.

Sopimuksen ulkopuolisessa ja sopimukseen perustuvassa vastuussa vanhentumisaika on pääsääntöisesti kolme vuotta. Näistä ensimmäinen alkaa kulua siitä, kun vahingonkärsijä on havainnut vahingon tai kun se olisi pitänyt havaita. vanhentumisen on voinut katkaista vapaamuotoisin katkaisutoimin, kuten muistuttamalla korvausvelvollisuudesta. Sopimukseen perustuvissa korvausvelvollisuustilanteissa vanhentumisajan alkaminen voi riippua eri seikoista, kuten sekin, onko minkäänlaista korvausvelvollisuutta käsillä. Epäselvissä tilanteissa tulee aivan ensiksi selvittää, voidaanko korvauksia vaatia tai onko vahinkoa edes aiheutettu. Riippuu täysin sopimussuhteesta, millaisia velvollisuuksia ja muita edellytyksiä osapuolille on asetettu. Sopimuksiin otetaan usein myös vastuuvapauslausekkeita, joissa ennalta määritellään, ettei tietynlaista toimintaa pidetä sopimusrikkomuksena. Tällaiset sopimusehdot voivat kuitenkin tulla soviteltaviksi, jos ne ovat kohtuuttomia.

Suosittelen käymään tilanteen läpi yksityiskohtaisesti asiantuntijan kanssa vahingonkorvausvaatimuksen menestymismahdollisuuksien selvittämiseksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]